Rólunk

Rólunk

 

A Gong pálinkaház 2017-ben kezdte meg működését Deszken.

Több hektárnyi gyümölcs ültetvénnyel rendelkezünk, így minden egyes italba a legjobb érlelésű gyümölcsök kerülnek.

Legfontosabb célkitűzésünk a minőség és a fenntarthatóság.

Az elmúlt évek során, neves hazai és nemzetközi versenyeken szerzett elismerések támasztják alá a kiváló szakmai munkát.A GONG Pálinkaház a Csongrád megyében található Deszk településen kezdte meg működését 2017 őszén. Az ízlésesen kialakításra került látvány pálinkafőzdénkben az odalátogatók a főzés folyamatát is végig kísérhetik, majd kóstoltatásban is részesülhetnek.

 

Az általunk főzött pálinkát válogatott gyümölcsök felhasználásával, aromatornyos lepárlási eljárással készítjük. A megszokott ízek mellett, igazi pálinka különlegességekkel is várjuk vendégeiket, hiszen küldetésünk és szenvedélyünk a pálinkakultúra széleskörű bemutatása. 

 

Az évek során beigazolódott, hogy a minőségre való elszánt törekvésünk megtérül: 2019-ben az Ausztriában megrendezett Destillata Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyen megszereztük a Magyar Nemzetgyőztes címet és bekerültünk az Európai Kiválóságok sorába. 2020-ban ismét megvédtük a Magyar Nemzetgyőztes címünket és ezen túl pálinkákkal és ginekkel a World Spirit Award Világversenyen is taroltunk. 2021 évben elnyertük a Magyarország Legeredményesebb Kereskedelmi Főzdéje címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen. 

 

Ma már történelem…

A Gong márkát a vajdasági születésű László Sándor és felesége Dr. Zámbó Anita alapította, akik korábbi hivatásukat feladva, nagy fába vágták a fejszéjüket: kiváló minőségű pálinka előállítását és annak fogyasztási kultúrájának népszerűsítését tűzték ki célul.

 

Álmuk megvalósításához első lépésként, Szeged határában, Deszken vásároltak ingatlant festői környezetben egy 15 hektáros erdő szélén. A terület elhelyezkedése lehetővé tette különböző növények és gyümölcsösök telepítését, ezáltal a gyártás során felhasznált kiváló minőségű alapanyagok jelentős részét saját maguknak termelik. A tulajdonosok a tradíciót a modern technológiával ötvözve egy 150 literes és egy 350 literes egyedileg tervezett aromatornyos lepárló berendezést gyárttattak.

 

A pálinkával elért sikereken felbuzdulva, a családi vállalkozáshoz csatlakozott fiuk Dániel is, aki új kihívásokat keresett így lelkesen beleásta magát a ginek világába. A család két férfi tagja különböző fűszerezésekkel kísérletezve rövid időn belül megalkotta a Gong Gin termékcsaládot.

 

Bár kézenfekvő lett volna – és a kezdeti próbálkozások során meg is esett -, hogy gyümölcsből származó alkoholba áztatták a fűszereket, azonban végül a tradíció tiszteletét választották és gabonaszesz felhasználásával alkották meg a végleges receptúrákat.sixpayment