A GONG rumot a Gong Pálinkaháznál ellenőrzött, minőségi cukornád melaszból készítjük, amely folyamatos minőségbiztosítási láncon keresztül érkezik hozzánk. Ez a folyamat biztosított a rum készítése során is. A melaszt úgy hígítjuk, hogy a cukorfoka kezelhető legyen, elinduljon az erjedés a megfelelő segédanyagokkal – fontos az ideális élesztő kiválasztása. Az erjedést követően azonnal főzzük, majd a kész magas alkoholt pihentetjük. Ezután hígítjuk a kívánt alkoholfokra, majd palackozva ismét pihenni kell a kiszállítások előtt. A fehér rum nagy százalékban inkább koktélalap, azonban gondos technológia mellett önálló italként is megállja a helyét.
A (((GONG))) fehér rum címkéjén látható palacknak több üzenete is van. A legszembetűnőbb a benne található hajó, ami nem igényel magyarázatot, hiszen a rum mindig a tengerészek itala volt. Maga az üveg kötődés a technológiához, a fehér rumot néhány hónapon keresztül „érleljük”, pihen- tetjük. Az eljáráshoz nem hordót, hanem üveget használunk, ahogy azt régen is tették az acéltartályok megjelenése előtt.
A palackposta is jó megfejtés, hiszen ez az ital egy üzenet is tőlünk – neked kedves fogyasztó.